დამატებულია კალათაში მარაგში არ არი საკმარისი რაოდენობა დამატებულია სურვილების სიაში უკვე დამატებულია სურვილების სიაში
საქართველოს რომელ რეგიონში აწარმოეს ყველზე მეტი ხორცი

საქართველოს რომელ რეგიონში აწარმოეს ყველზე მეტი ხორცი

04-07-2023 10:00:10

2022 წელს, საქართველომ 67,5 ათასი ტონა ხორცი აწარმოა. სტატისტიკის ეროვნული სამსახურის, ახალი, სოფლის მეურნეობის პორტალის მიხედვით, გასულ წელს ხორცის წარმოება რეგიონებს შორის ასე გადანაწილდა: 

ხორც-პროდუქტების წარმოება - ხორცი

  • სამეგრელო -ზემო სავანეთი - 1,9 ათასი ტონა, 
  • რაჭა-ლეჩხუმი, ქვემო სვანეთი - 1,9 ათასი ტონა;
  • იმერეთი - 11,9 ათასი ტონა;
  • გურია - 2,4 ათასი ტონა;
  • აჭარა - 1,1 ათასი ტონა;
  • შიდა ქართლი - 8,3 ათასი ტონა;
  • სამცხე-ჯავახათი - 3,4 ათასი ტონა;
  • მცხეთა -მთიანეთი - 2,8 ათასი ტონა;
  • თბილისი -0,8 ათასი ტონა;
  • ქვემო ქართლი - 18,2 ათასი ტონა;
  • კახეთი - 14,8 ათასი ტონა; 

(მონაცემები არ არის დალაგებული რეიტინგის მიხედვით)

პორტალის მონაცემებით, ყველაზე მეტი ხორცი ქვემო ქართლის რეგიონმა აწარმოა. 

ავტორი:

ნინო ნატროშვილი
ავტორის ყველა სიახლე

უახლესი

მოსაზრება


მსგავსი სიახლეები