დამატებულია კალათაში მარაგში არ არი საკმარისი რაოდენობა დამატებულია სურვილების სიაში უკვე დამატებულია სურვილების სიაში
უზბეკეთი მევენახეობა-მეღვინეობის მიმართულებით საქართველოს გამოცდილებას ეცნობა

უზბეკეთი მევენახეობა-მეღვინეობის მიმართულებით საქართველოს გამოცდილებას ეცნობა

31-08-2023 15:41:51

სოფლის მეურნეობის სამეცნიერო-კვლევითი ცენტრი უზბეკეთის, აკადემიკოს მ. მირზაევის სახელობის მებაღეობის, მევენახეობა-მეღვინეობის კვლევით ინსტიტუტთან ყურძნისა და მრავალწლოვანი კულტურების გენეტიკური რესურსების გაცვლის მიმართულებით თანამშრომლობას იწყებს. ურთიერთთანამშრომლობის მემორანდუმი სარგავი მასალის სერტიფიცირების სისტემის დანერგვის საერთაშორისო სტანდარტების გაზიარებას, სანერგე მეურნეობების პროექტის შემუშავებაში ხელშეწყობას, ინ ვიტრო გამრავლების წესების და შენახვა-გადამუშავების თანამედროვე ტექნოლოგიების გაზიარებას და ასევე ერთობლივი სემინარებისა და კონფერენციების ორგანიზებას გულისხმობს.

„ჩვენი ვიზიტის მთავარი მიზანი მევენახეობა-მეღვინეობის მიმართულებით საქართველოს გამოცდილების გაზიარება და მისი უზბეკეთში დანერგვაა. ჩვენი ინსტიტუტის ბაზაზე სანერგე მეურნეობის მოწყობას ვგეგმავთ, რისთვისაც გვსურს ვაზის ჯიშების გაცვლა. ქართული ჯიშების გამოცდა უზბეკეთის პირობებში მოხდება“ - აღნიშნა მ. მირზაევის სახელობის მებაღეობის, მევენახეობა-მეღვინეობის კვლევითი ინსტიტუტის დირექტორმა ულუგბეკ აბდუგანიევმა.

ვიზიტის ფარგლბეში, სტუმრებმა ჯიღაურას მრავალწლოვანი კულტურების საცდელ-სადემონტრაციო ბაზაზე არსებული ხეხილის და ვაზის კოლექციები დაათვალიერეს, ასევე წილკნის ერთწლოვანი კულტურების ბაზაზე ნიადაგის კვლევის, თესლისა და სარგავი მასალის და ინ ვიტრო ლაბორატორიების მუშაობას გაეცნენ. დელეგაციის წევრები შპს ირმა ჭანტურიას სახელობის ღვინის ლაბორატორიაშიც იმყოფებოდნენ, რომლის ძირითადი ფუნქცია ღვინისა და ყურძნისეული წარმოშობის პროდუქტების ლაბორატორიული კონტროლი და ღვინის მწარმოებელთა ტექნიკური მხარდაჭერაა.

ავტორი:

გიგი ნოზაძე
ავტორის ყველა სიახლე

უახლესი

მოსაზრება


მსგავსი სიახლეები