დამატებულია კალათაში მარაგში არ არი საკმარისი რაოდენობა დამატებულია სურვილების სიაში უკვე დამატებულია სურვილების სიაში
რომელი ქვეყნები არიან საქართველოში ხორცის ძირითადი იმპორტიორები

რომელი ქვეყნები არიან საქართველოში ხორცის ძირითადი იმპორტიორები

28-06-2023 11:09:52

საქართველოში ხორცის წარმოება საშუალოდ წელიწადში 2.4%-ით გაიზარდა 2017-22 წლებში და 2022 წელს 74.6 მლნ კგ-ს მიაღწია. ყველაზე მაღალი ფრინველის ხორცის წარმოებაა, ხოლო შემდგომ საქონლის და ღორის ხორცის.

ყველაზე მაღალი ზრდა 2017-22 წლებში ღორის ხორცის წარმოებას ჰქონდა, მიუხედავად 2022 წელს წლიური 5.0%-იანი კლებისა. წინა წლების დინამიკისგან განსხვავებით, 2022 წელს წლიურად გაიზარდა საქონლის, ცხვრის და თხის ხორცის წარმოება, ხოლო ფრინველისა და ღორის შემცირდა.

წარმოების ზრდის მიუხედავად, საქართველოს დამოკიდებულება იმპორტზე მაინც მაღალია და ხორცპროდუქტების იმპორტი 2022 წელს 32.5%-ით 25.1 მლნ აშშ დოლარამდე გაიზარდა. 

საქართველოში ხორცის თვითუზრუნველყოფის მაჩვენებელი - 50%-ია. 

ხორცის იმპორტი ქვეყნების მიხედვით, 2022 წელს: 

ბრაზილია - 36%;

თურქეთი - 12%;

ჩინეთი - 8%;

უკრაინა - 7%;

ნიდერლანდები - 6%;

სხვა - 31%. 

 

ავტორი:

ნინო ნატროშვილი
ავტორის ყველა სიახლე

უახლესი

მოსაზრება


მსგავსი სიახლეები