დამატებულია კალათაში მარაგში არ არი საკმარისი რაოდენობა დამატებულია სურვილების სიაში უკვე დამატებულია სურვილების სიაში
წარმოებაში 70%-იანი ზრდა გვაქვს - ჟელე-სოუსების ბრენდი „მალენტა“ ექსპორტისთვის ემზადება

წარმოებაში 70%-იანი ზრდა გვაქვს - ჟელე-სოუსების ბრენდი „მალენტა“ ექსპორტისთვის ემზადება

23-11-2023 15:00:56

„მალენტა” ჟელე-სოუსების 8 სახეობას აწარმოებს და ექსპორტისთვის ემზადება.

როგორც Business Insider Georgia-ს კომპანიის ერთ-ერთმა დამფუძნებელმა მარი კვერნაძემ განუცხადა, კომპანიას წარმოებაში 70%-იანი ზრდა აქვს და ექსპორტზე შეთავაზება აშშ-დან და ევროპიდან მიიღეს.

როგორც კომპანიის ერთ-ერთი დამფუძნებელი ამბობს “მალენტა” 2021 წელს ნულოვანი ინვესტიციით შეიქმნა.

„მსგავს პროდუქტს ადგილობრივ ბაზარზე არავინ აწარმოებს. რეცეპტების კომბინაციები გავაკეთეთ და როცა სხვადასხვა გემოები ჩამოყალიბდა წარმოება დავიწყეთ. გვაქვს ჟელე-სოუსი ფორთოხლის, ლიმნის, კივის, ანანასის არომატით, რომლის ბაზასაც წიწაკა შეადგენს. ერთი წლის განმავლობაში წარმოება 0-დან 5 000-ქილამდე გავზარდეთ. თავდაპირველად ნაწარმი ჰორეკა სექტორს მიჰქონდა. ჩვენი ქსელური გაყიდვები დაიწყო „გუდვილიდან“, ამ დროისთვის ოთხ ქსელურ და ნიშურ მაღაზიებში ვართ შესული. პროდუქციაზე მოთხოვნა დაახლოებით 70%-ით გაიზარდა“, - ამბობს მარი კვერნაძე.

“მალენტას” საწარმო თბილისში მდებარეობს და 5 ადამიანს ასაქმებს. კომპანია სეზონურად სოუსების წარმოებაში ადგილობრივი წარმოების ნედლეულს იყენებს,ზამთარში კი იმპორტულ ხილსა და ბოსტნეულზე არიან დამოკიდებული.

ჟელე-სოუსების მწარმოებელი ამბობს, რომ ექსპორტზე გასვლის პარალელურად საწარმო სიმძლავრის გაზრდას გეგმავენ.

ავტორი:

ნინო ნატროშვილი
ავტორის ყველა სიახლე

უახლესი

მოსაზრება


მსგავსი სიახლეები