დამატებულია კალათაში მარაგში არ არი საკმარისი რაოდენობა დამატებულია სურვილების სიაში უკვე დამატებულია სურვილების სიაში
ქათმისა და კვერცხის წარმოებაში 20%-იანი ზრდა გვაქვს - „ბოსტანი“

ქათმისა და კვერცხის წარმოებაში 20%-იანი ზრდა გვაქვს - „ბოსტანი“

10-09-2024 15:01:00

ბიომეურნეობა „ბოსტანი“ ქათმისა და კვერცხის წაწმადობას ზრდის. „ბოსტნის“ ნატურალური ქათმის ხორცის ყიდვა მომხმარებლებს ონლაინ და ,,ბლაუნშტაინის“ ქსელშიც შეუძლიათ.

როგორც ბიომეურნეობა ,,ბოსტნის“ დამფუძნებელი ბექა ბარჯაძე Business Insider Georgia- თან ამბობს, კომპანია მცირე ფერმადაა დარეგისტრირებული და 300 ფრთაზე მეტი ქათმის ყოლის უფლება არ აქვთ, წარმადობას ვერ ზრდიან, თუმცა მოთხოვნა წლიდან-წლამდე მზარდია. 

„ქათმის ხორცზე მოთხოვნა მაღალია. პროდუქტი ჯანსაღია და შესაბამისად მომხმარებელი არჩევას აკეთებს ჩვენს პროდუქტზე. 2023 წელს 80%-იანი ზრდა გვქონდა. მომხმარებელი შევინარჩუნეთ და წელს დაახლოებით მოთხოვნის ზრდა ქათმის ხორცსა და კვერცხზე 15-20%-ია“, - ამბობს ბექა ბარჯაძე.

მისი თქმით, მეხორცული ჯიშის ნატურალური ქათამს, 30 დღემდე თანამედროვე ევროპული სტანდარტის ქართული წარმოების საკვებით კვებავენ. 1 თვის შემდეგ კი კვებაში ერთვება სიმინდი და ბიო ბოსტნეულის ფოთლები, რაც ასევე ბიოპროდუქტებია.

„ქათმის ხორცის წარმოებას ვიწყებთ მხოლოდ 70-80 დღის შემდეგ, როდესაც ზრდა დასრულებულია, კუნთოვანი სტრუქტურა სრულად ჩამოყალიბებულია და შესაბამისად არის სასარგებლო და გემრიელი ნატურალური პროდუქტი“, - ამბობს ბექა ბარჯაძე Business Insider Georgia- თან.

რაც შეეხება ფასს, ბიომეწარმის თქმით, ბაზარზე არსებულ ფასთან შედარებით „ბოსტანის“ პროდუქცია ძვირია, ვინაიდან ბიოპროდუქტის თვითღირებულება 2-ჯერ მეტია.

ბარჯაძე ასევე დასძენს, რომ მაქსიმალურად ცდილობენ, მომხმარებლის სოციალური მდგომარეობა გაითვალისწინონ და პროდუქტი ხელმისაწვდომი იყოს.

„ბოსტანის“ ფერმა ფონიჭალაში მდებარეობს. დასაქმებულია 3 ადამიანი.  

ავტორი:

ნინო ნატროშვილი
ავტორის ყველა სიახლე

უახლესი

მოსაზრება


მსგავსი სიახლეები