ზაფხულის თვეებზეც უკვე საკმაოდ ბევრი ჯავშანი გვაქვს მიღებული - Radisson RED Tbilisi
ბოლო კვირების განმავლობაში სასტუმროზე მოთხოვნა უპრეცედენტოდ გაზრდილია და Radisson RED Tbilisi 100%-იანი დატვირთულობით მუშაობს, - ამის შესახებ Business Insider Georgia-სთან სასტუმრო Radisson RED Tbilisi-ს მარკეტინგის ხელმძღვანელმა ბესო გოგინავამ განაცხადა. მისივე თქმით, ზაფხულის თვეებზე სასტუმროს მაგალითზე ჯავშნების რაოდენობა საკმაოდაა გაზრდილი.
„შეგვიძლია, ვთქვათ, რომ ჩვენთან სეზონი უკვე დაიწყო. ბოლო კვირებში მოთხოვნა Radisson RED-ზე გაზრდილია და სასტუმრო 100%-იანი დატვირთულობით მუშაობს. ზაფხულის თვეებზეც უკვე საკმაოდ ბევრი ჯავშანი გვაქვს მიღებული. სასტუმრო აქტიურად იღებს მონაწილეობას საერთაშორისო ტურისტულ გამოფენებში, ვთანამშრომლობთ უცხოურ მედიასა და ინფლუენსერებთან. ძალიან დიდ ყურადღებას ვუთმობთ ციფრულ მარკეტინგს, რათა ნებისმიერი მოგზაურისთვის ყველგან ხელმისაწვდომი ვიყოთ და ვიყოთ დაჯავშნის პროცესი მათ მაქსიმალურად გავუმარტივოთ“, - აცხადებს ბესო გოგინავა.
Radisson RED Tbilisi-ს მარკეტინგის ხელმძღვანელი ამბობს, რომ ამ ეტაპზე Radisson RED გლობალურ ბაზარზე ძალიან სწრაფად იზრდება, რაც ბრენდზე მზარდი მოთხოვნით არის განპირობებული.
„გეტყვით იმასაც, რომ Radisson RED Tbilisi მსოფლიოში RED ბრენდის ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული სასტუმროა. ამ ეტაპზე, სტუმრების ყველაზე დიდი წილი არაბეთის გაერთიანებული საამიროებიდან შემოდის. ზრდის ტენდენცია ფიქსირდება თურქეთიდან, ჩინეთიდან და ევროპის ქვეყნებიდან“, - ამბობს Radisson RED Tbilisi-ს მარკეტინგის ხელმძღვანელი.
ქართულ ბაზარზე ახალი ავიაკომპანიების შემოსვლას Radisson RED Tbilisi-ს მენეჯმენტი დიდი მნიშვნელობას ანიჭებს და ამბობს, რომ სტუმრების ზრდას სწორედ იმ ქვეყნებიდან ელოდებიან, საიდანაც თბილისის საერთაშორისო აეროპორტში პირდაპირი რეისები სრულდება და ემატება.
„ახალი ავიაკომპანიების შემოსვლა მთელი მასპინძლობის ინდუსტრიისთვის ძალიან მნიშვნელოვანია. შესაბამისად, ველოდებით სტუმრების გაზრდას იმ ქვეყნებიდან, რომლებსაც აღნიშნული ავიაკომპანიები საქართველოს პირდაპირ დააკავშირებენ“, - ამბობს ბესო გოგინავა.
სხვა სიახლეები
30.07.2025.16:00
სასტუმრო Chiora Inn ჭიორა ინ ონის მუნიციპალიტეტში, სოფელი ჭიორაში მდებარეობს და 4 წელია სტუმრებს აქტიურად მასპინძლობს. როგორც Business Insider Georgia-სთან სასტუმროს მენეჯერმა შორენა რეხვიაშვილმა განაცხადა, წლევანდელ წელს რაჭაში ტურისტების რაოდენობა გაზრდილია და „ჭიორა ინის“ მაგალითზე აგვისტოს თვეში ნომრების 80%-ი უკვე დაჯავშნილია.
„ჭიორა ინი“ ოჯახური სასტუმროა, სადაც რვა ინდივიდუალური ნომერია. ყველა ნომერს საკუთარი სველი წერტილი და რაჭის მყინვარების ხედი აქვს.
„სასტუმრო ჭიორა ინ“ აშენდა 2019-2020 წლებში და ხოლო გაიხსნა 2021 წელს. ანუ უკვე 4 წელია რაც სტუმრებს ვემსახურებით. სასტუმრო შედგება 8 სასტუმრო ნომრისგან, საიდანაც 4 ნომერი პირველ სართულზე მდებარეობს, ხოლო დანარჩენი 4 ნომერი მეორე სართულზე. პირველ სართულზე სასტუმრო ნომრებს აქვთ საკუთარი აივნები, არის აივნებით, ხოლო მეორე სართულის 4 ოთხს კი - პანორამული ხედი დიდი ვიტრაჟებიდან. მთლიანობაში არსებული ნომრებიდან 2 ნომერი არის საოჯახო, სადაც 4 ადამიანი თავსდება.“, - განმარტავს შორენა რეხვიაშვილი, რომელსაც Business Insider Georgia ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაციის ორგანიზებით გამართული პრესტურის ფარგლებში შეხვდა და ესაუბრა.
„ჭიორა ინის“ ეზოში განთავსებულია გადახურული შენობა, რომელიც განკუთვნილია თავშეყრისა და გართობისთვის. ეზოშია ასევე ჰამაკები, სკამები და საქანელები.
სასტუმროს ეზოში მდებარეობს ასევე რესტორანიც.
„მოთხოვნა მაღალია და სასტუმრო წელს ძალიან დატვირთულია. გახსნის პირველივე წელს „ჭიორა ინი“ იყო საკმაოდ დატვირთული. შემდეგ შოვის მოვლენებს ფონზე ცოტა შემცირდა სტუმრების რაოდენობა, თუმცა წელს საკმაოდ გააქტიურდა.
„ჭიორა ინის“ სტუმრების 50%-ი უცხოელი ტურისტები, ხოლო 50%-ი ადგილობრივი დამსვენებლები არიან. უცხოელი სტუმრებიდან რუსი დამსვენებლები ლიდერობენ, თუმცა სასტუმროს სტუმრები არიან ასევე ტურისტები ევროპიდან, აშშ-დან და სხვა“, - განმარტავს სასტუმროს მენეჯერი.
მისივე თქმით, უცხოელი დამსვენებლები სასტუმროში საშუალოდ 2-3 დღე რჩებიან. სასტუმროს ადმინისტრაცია აქტიურად ეხმარება სტუმრებს სხვადასხვა ტურების დაორგანიზებაში და მათ საჭირო ინფორმაციას და კონტაქტებს აწვდის.
რაც შეეხება სასტუმრო „ჭიორა ინში“ განთავსების ფასებს, ის გასული წლის დონეზეა და 2 კაცზე ნომერი 190 ლარს შეადგენს. აღნიშნული ტარიფი არ მოიცავს კვებას. კვებისთვის სასტუმროს რესტორანში არის მენიუ, საიდანაც სტუმრებს სასურველი კერძების შეკვეთა შეუძლიათ.
„ჩვენთან არის საოცარი ხედები და სამზარეულო, რომელიც დამსვენებლებს ძალიან მოსწონთ. ჩვენი მიზანია, რომ სტუმრებს ადგილობრივი სამზარეულო და კერძები გავაცნოთ და შევთავაზოთ“, - ამბობს შორენა რეხვიაშვილი.