Kass Land Diamond Resort-ი, ატრაქციების პარკი - რა სიახლეები ელოდებათ წელს KASS LAND-ის სტუმრებს
რამდენიმე კვირაში KASS LAND • წალკის კანიონი • Tsalka Canyon-ის ტერიტორიაზე Kass Land Diamond Resort ოფიციალურად გაიხსნება. როგორც Business Insider Georgia-სთან Kass Group-ის დირექტორმა ეკატერინე თოდრიამ განაცხადა, რეზორტი ამ დროისათვის სატესტო რეჟიმში ფუნქციონირებს და პირველი სტუმრები იანვარში მიიღო.
გარდა განთავსების ობიექტისა KASS LAND-ის ტერიტორიაზე ზაფხულის ტურისტული სეზონისთვის ბევრი სიახლე იგეგმება.
„სასტუმროს ოფიციალური გახსნა იგეგმება ივნისის თვეში და აქტიურად მიმდინარეობს მოსამზადებელი სამუშაოები.
ასევე იგეგმება მასშტაბური ატრაქციების პარკის გახსნა, რომელიც საუკეთესო გასართობი ადგილი იქნება ოჯახებისთვის. ატრაქციების პარკი მოიცავს გიგანტურ სლაიდს, ჩამოსასრიალებლებს, სხვადასხვა ასაკობრივი ჯგუფებისთვის განკუთვნილ განსხვავებულ ატრაქციებს და აღმოსავლეთ ევროპაში ყველაზე გრძელ ტრასაზე მოწყობილ კარტინგს.
ვინაიდან მსგავსი სახის რეზორტი საქართველოში არ არსებობს და დაინტერესება საკმაოდ მაღალია, ვფიქრობთ, რომ ვიზიტორების რაოდენობა შარშანდელთან შედარებით მნიშვნელოვნად გაიზრდება“, - განმარტავს ეკატერინე თოდრაძე.
რეზორტი მოიცავს 62 ვილჰაუსს და 55 ნომრიან სასტუმროს, ჯამში 350 სტუმრის განთავსება არის შესაძლებელი. სასტუმრო რამდენიმე თვეა სატესტო რეჟიმში მუშაობს და აქვს ჯავშნები როგორც ინდივიდუალური, ასევე ჯგუფური.რეზორტის ტერიტორიაზე დამატებით ვილჰაუსების მოწყობა იგეგმება.
ეკატერინე თოდრაძის თქმით, 2024 წელს KASS LAND-ს 100 ათასი ვიზიტორი სტუმრობდა. აღნიშნული მაჩვენებლებიდან კი უცხოელი ვიზიტორების წილი დაახლოებით 65% იყო, საქართველოს მოქალაქეების კი 35%. უცხოელი ვიზიტორებიდან კი განსაკუთრებით აქტიურობდნენ ქვეყნები - რუსეთი, ისრაელი, ინდოეთი, ემირატები, ყაზახეთი და ა.შ
აღსანიშნავია, რომ KASS LAND-ში მაღალი სეზონი მაისიდან იწყება ოქტომბრამდე გრძელდება.
სხვა სიახლეები
ბათუმში მესამე საერთაშორისო გასტრონომიული ფორუმი „გასტრო ბათუმი“ მიმდინარეობს
01.12.2025.12:28
ბათუმში მესამე საერთაშორისო გასტრონომიული ფორუმი „გასტრო ბათუმი“ მიმდინარეობს. ფორუმის პირველი დღე პანელურ დისკუსიებს დაეთმო, რომელშიც ფრანგი, იტალიელი, პორტუგალიელი მიშლენის ვარკვლავოსანი შეფები ცნობილ ქართველ შეფებთან და ექსპერტებთან ერთად მონაწილეობდნენ. წელს, ფორუმის მთავარი თემაა „ზღვის პროდუქტების ახალი შესაძლებლობები, თევზეულის ტრადიციები და შავი ზღვის იდენტობა“. პანელური დისკუსიების დასასრულს, ფორუმის სტუმრებს ცნობილმა პორტუგალიელმა შეფმა ვასკო კოელიო სანტოშმა სპეციალური მენიუ შესთავაზა. მან ადგილობრივ მზარეულებთან ერთად კერძები ლაზური სამზარეულოს ინსპირაციით მოამზადა.
წელს, „გასტრო ბათუმის“ მთავარი სპიკერები იყვნენ მიშლენის ვარკვლავის მფლობელი რესტორნების შეფები და რესტორატორები. მათ შორის გასტრონომიის საერთაშორისო ექსპერტი ვიტორიო კასტელანი, მიშლენის ვარკვლავოსანი შეფები ვასკო კოელიო სანტესი, ჟულიენ ჰენოტი, ასევე საფრანგეთის კულინარიისა და სტუმართმასპინძლობის ინდუსტრიის უმაღლესი სკოლის „FERRANDI Paris“ შეფ ინსტრუქტორი სტეფან იაკიჩი, ამავე სკოლის საერთაშორისო პროექტების მენეჯერი ნიკოლოს კალიარდი და თევზის დამუშავების მსოფლიოს დონის სპეციალისტი არნაუდ ვანჰემი. ადგილობრივ სპიკერებს შორის იყვნენ გურამ ბაღდოშვილი, ირაკლი თოდაძე, ეკატერინე ნინიძე და გიორგი ნინუა.
დღეს და ხვალ, მიშლენის ვარსკვლავის მქონე რესტორნების შეფები ადგილობრივი მზარეულებისთვის ჩაატარებენ თევზეულისა და ზღვის პროდუქტების მასტერკლასებს. ფორუმის განმავლობაში მონაწილეები ჩაერთვებიან მასტერკლასებში, პანელურ დისკუსიებში, თემატურ დეგუსტაციებში და სამუშაო შეხვედრებში. განსაკუთრებული ყურადღება დაეთმობა საქართველოს შავი ზღვის აკვაკულტურის განვითარების შესაძლებლობებს, ადგილობრივი თევზეულის პოპულარიზაციას და მის გამოყენებას თანამედროვე მდგრად გასტრონომიაში. ფორუმის ფარგლებში ასევე იგეგმება ვიდეორეცეპტების მომზადებაც. მათი ნახვა მსურველებს serviceajara.ge-ზე შეეძლებათ. ფორუმზე დასწრება ადგილობრივ შეფებს, მზარეულებს, რესტორატორებს და ზოგადად, გასტრონომიულ ტურიზმში ჩართულ პირებს შეუძლია.