შეკვეთილში მდებარე HOTEL Sea-Line-მა „გემო ფესტზე“ გურული სამზარეულოს ორიგინალური ვარიაციები წარადგინა
გურიაში გამართული გასტრონომიული ფესტივალის „გემო ფესტის“ ერთ-ერთი გამორჩეული მონაწილე სასტუმრო HOTEL Sea-Line გახდა, რომელმაც სტუმრებს გურული ტრადიციული გემოები ახლებურად გააცნო.
სასტუმროს შეფმზარეულმა, მათე ყურაშვილმა, ფესტივალისთვის სპეციალურად შექმნილი კერძები წარადგინა.
„გემო ფესტისთვის“ სპეციალურად მოვამზადე შებოლილ კარაქში შემწვარი კალმახი, ცხარე ნესვის სალსასა და ბრინჯის ბურბუშელასთან ერთად. დესერტად გვქონდა გურული ჩაის ნაყინი და ფეიხოას ნაყინი – გურიისთვის დამახასიათებელი გემოების კომბინაცია. ასევე წარმოვადგინე გამომცხვარი მჭადი, რომელიც გურულ აჯიკაზე იყო დამზადებული და კეჟერა ფხალთან ერთად მივაწოდეთ სტუმრებს,“ – ამბობს მათე ყურაშვილი.
მისი თქმით, გურიაში ფხალეულის მრავალფეროვანი არჩევანია, თუმცა კეჟერა განსაკუთრებული იყო, რადგანაც ამ დროს მისი სეზონი არ არის და მხოლოდ დამწნილებული ფორმით მოიპოვება, რაც კერძს განსაკუთრებულ გემოს სძენს.
„გაყიდვები საკმაოდ კარგი გვქონდა. არ ველოდი, რომ ფესტივალზე ასეთი რაოდენობის ხალხი იქნებოდა. ეს პლატფორმა პირველ რიგში მეწარმეებისთვისაა კარგი - მათი პროდუქტების და იდეების პოპულარიზაციისთვის, ტურისტების მოსაზიდად და გამოცდილების გასაღრმავებლად, როგორც ჰორეკა სექტორში, ასევე ტურიზმის მიმართულებით“, - ამბობს Sea-Line-ს შეფმზარეული.
მათე ყურაშვილის თქმით, ზაფხულის ტურისტულ სეზონზე სასტუმრო საკმაოდ დატვირთული იყო, თუმცა „გემო ფესტში“ მონაწილეობამ მისი ცნობადობა კიდევ უფრო გაზარდა.
„მოსალოდნელია, რომ ფესტივალის შემდეგ უფრო მეტ სტუმარს მივიღებთ“, - ამბობს Sea-Line-ს შეფმზარეული.
აღსანიშნავია, რომ 23-24 აგვისტოს შეკვეთილში, მუსიკოსთა პარკში, ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაციის ორგანიზებით გასტრონომიული ფესტივალი „გემო ფესტი“ გაიმართა.
ფესტივალში მონაწილეობის მსურველებს გამოცდილმა შეფმზარეულებმა ტრენინგი ჩაუტარეს და შედეგად 13 მონაწილე შეირჩა ოზურგეთის, ლანჩხუთისა და ჩოხატაურის მუნიციპალიტეტებიდან.
მონაწილეებს შესაძლებლობა ჰქონდათ, წარმოედგინათ როგორც ტრადიციული, ასევე იშვიათი და ნაკლებად ცნობილი გურული კერძები, რომლებიც ფესტივალის სტუმრებმა დააგემოვნეს.
სხვა სიახლეები
26.08.2025.19:00
გურული ფაცხა „დოლაბი“ „გემო ფესტში“ მონაწილეობით კმაყოფილია.
„ჩვენ უკვე 4 წელია ბაზარზე ვართ, და ჩვენი მომხმარებლები არიან როგორც ქართველები, ასევე უცხოელები. აქტიურად ვიღებთ შეკვეთებს სოციალური ქსელებით. ძალიან ბევრი მომხმარებელი გვყავს და ხშირად შეკვეთებსაც ვეღარ ვიღებთ, რადგან ფიზიკურად ვერ ვასწრებთ. განსაკუთრებით ზაფხულში ძალიან დატვირთულები ვართ. „გემო ფესტის“ განმავლობაში ჩვენს ლოკაციაზე სტუმრების ნაკლებობა ნამდვილად არ იგრძნობოდა. პირიქით - მოგვიწია სტუმრებისთვის უარის თქმაც, რის გამოც ყველას ფესტივალზე ვეპატიჟებოდით.
მჯერა, რომ თუ მსგავს ფესტივალებში მონაწილეობ, მეტ ახალ ადამიანს გაიცნობ და ეს მნიშვნელოვანი ნაბიჯია მიზნების მისაღწევად და წარმატებისთვის. ბევრ რამეზე რომ უარი მეთქვა, დღეს აქ არ ვიქნებოდი. მთავარია, რომ ასეთ გამოწვევებზე, უარი არ თქვა. არ ველოდით ამდენ სტუმარს და ასეთ გამოხმაურებას.
„გემო ფესტის“ სტუმრებს შევთავაზეთ ჩვენი საავტორო კერძი - ღორის ხორცი ჩაშუშული გურულ აჯიკასა და პრასის-მწვანე ხახვის სოუსში, მჭადის ჩიფსებით, რომელიც მზადდება გურული სუნელებით. ასევე წარვადგინეთ "დედს კექსი" - ძველი რეცეპტით მომზადებული კექსი. პირველივე დღეს ამოგვეწურა ორდღიანი მარაგი და მოგვიწია თავიდან შევსება.
ამ ფესტივალს დიდი ხანია ვადევნებდი თვალს და სულ მქონდა კითხვა, რატომ არ ტარდებოდა გურიაში. როდესაც გავიგე, რომ გურიაში ჩატარდებოდა, სიხარულით მივიღეთ მონაწილეობა და სამომავლოდაც აუცილებლად გავაგრძელებთ. ყველას ვურჩევ მონაწილეობას - ასეთი ფესტივალები მეწარმეებისთვის ნამდვილად არის განვითარების და ახალი შესაძლებლობების გზა,“ - ამბობს ეკა სალუქვაძე.
მისივე თქმით, „დოლაბისთვის“ 2025 წელი განსაკუთრებული აღმოჩნდა - არსებობის ოთხწლიანი ისტორიის განმავლობაში ასეთი დატვირთული წელი ჯერ არ ჰქონიათ.
აღსანიშნავია, რომ 23-24 აგვისტოს შეკვეთილში, მუსიკოსთა პარკში, ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაციის ორგანიზებით გასტრონომიული ფესტივალი „გემო ფესტი“ გაიმართა.
ფესტივალში მონაწილეობის მსურველებს გამოცდილმა შეფმზარეულებმა ტრენინგი ჩაუტარეს და შედეგად 13 მონაწილე შეირჩა ოზურგეთის, ლანჩხუთისა და ჩოხატაურის მუნიციპალიტეტებიდან.
მონაწილეებს შესაძლებლობა ჰქონდათ, წარმოედგინათ როგორც ტრადიციული, ასევე იშვიათი და ნაკლებად ცნობილი გურული კერძები, რომლებიც ფესტივალის სტუმრებმა დააგემოვნეს.